ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція повідомила про підозру нападнику на журналістів "СтопКору"

14.09.2020, 10:00
Фото – Стопкор
Фото – Стопкор

Національна поліція встановила особу та повідомила про підозру чоловіку, який 7 червня напав на журналістів “СтопКору” під час перевірки інформації щодо законності видобутку піску на території Київської області.

Як повідомляється на сайті Національної поліції, повідомлено про підозру за ст. 345-1 ("Погроза насильством щодо журналіста") Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нападник спочатку погрожував представникам ЗМІ спалити їхню автівку, а потім почав нападати на них з колодою в руках. У результаті одного з кореспондентів доставили до лікарні, де йому надали  первинну медичну допомогу.

Слідчі Васильківського відділу поліції Київщини зареєстрували подію та розпочали кримінальне провадження за ст. 345-1 Кримінального кодексу України.

Як встановили правоохоронці, нападником виявився приватний підприємець, фірма якого і видобувала пісок на місці події. Наразі  поліцейські проводять перевірку щодо законності видобутку зазначених корисних копалин.

Досудове розслідування триває.

За даними "СтопКору", йдеться про приватного підприємця Валерія Самофала, адже того ж дня, 7 червня, в селі Плесецьке саме цей чоловік ганявся з величезною гілкою за активістами та журналістами проєкту “Стоп корупції”. Один з них дістав удар по шиї.

Liked the article?
Help us be even more cool!