ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Молдови оштрафувала чоловіка, який напав на українську журналістку біля посольства РФ

24.10.2022, 18:00
Фото – Facebook-сторінка Маріанни Присяжнюк
Фото – Facebook-сторінка Маріанни Присяжнюк

Поліція Молдови оштрафувала чоловіка, який на початку жовтня напав на українську журналістку Маріанну Присяжнюк біля посольства РФ.

Про це журналістка написала на своїй Facebook-сторінці.

У коментарі представниці ІМІ журналістка пояснила, що відповідно до статті штраф за легке хуліганство (а саме так поліція кваліфікувала дії чоловіка) сягає від 6 до 30 тарифних одиниць.

"Відповідно до курсу гривні до лея це приблизно 600 грн мінімум", – пояснила Маріанна Присяжнюк.

Як повідомляв ІМІ, на початку жовтня журналістка українського видання "Главком" Маріанна Присяжнюк повідомила про напад на неї біля посольства РФ у Молдові.

За її словами, 2 жовтня акція відбувалася біля консульського гуртожитку, де живуть російські дипломати. Вона була офіційно зареєстрована і мала тривати до 22.00. Активісти вказали всі дії, які збиралися робити.

"Підійшов чоловік і сказав: "Я вам пропоную цього не робити, бо сьогодні субота". Постановка була така: якщо я до вас нормальним тоном, то ви зобов'язані виконати моє прохання. Отак ставиться питання – як у пропагандистських медіа ставиться ультиматум, так і цей чоловік підійшов. Зрештою розмова розвинулася так, що він сказав, що Зеленський спровокував війну, що ми нічого не досягнемо. У мене вибивали телефон три рази. Зокрема, я зняла відео, де цей чоловік з усієї сили фактично вибив телефон. Ну як вибив... Я телефон тримала перед обличчям. Він фактично хотів мене вдарити, влучив у телефон, телефон випав", – зазначила Маріанна Присяжнюк.

Вона викликала поліцію. Карабінери намагалися пояснити чоловікові, що акція проходить законно.

Зрештою, разом з карабінерами журналістка поїхала до відділку поліції, де написала заяву про напад. 

Liked the article?
Help us be even more cool!