ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На журналістку "Главкома" скоїли напад біля посольства РФ у Молдові

03.10.2022, 10:30
Фото – Facebook-сторінка Маріанни Присяжнюк
Фото – Facebook-сторінка Маріанни Присяжнюк

Журналістка українського видання "Главком" Маріанна Присяжнюк повідомила про напад на неї біля посольства РФ у Молдові.

Момент нападу вона опублікувала на Facebook-сторінці.

У коментарі представниці ІМІ вона розповіла, що в Молдові щодня відбуваються проукраїнські акції, які вона, як журналістка, намагається висвітлювати.

"Бо не всі в змозі собі пояснити, що ж коїться в сусідній країні, хто спровокував чи не спровокував, не можуть відповісти собі на питання "Хто танками зайшов на територію незалежної держави 24 лютого?". Тобто не мають відповіді на такі питання. І це закінчується такими конфліктами", – розповіла журналістка.

За її словами, 2 жовтня акція відбувалася біля консульського гуртожитку, де живуть російські дипломати. Вона була офіційно зареєстрована і мала тривати до 22.00. Активісти вказали всі дії, які збиралися робити.

"Підійшов чоловік і сказав: "Я вам пропоную цього не робити, бо сьогодні субота". Постановка була така: якщо я до вас нормальним тоном, то ви зобов'язані виконати моє прохання. Отак ставиться питання – як у пропагандистських медіа ставиться ультиматум, так і цей чоловік підійшов. Зрештою розмова розвинулася так, що він сказав, що Зеленський спровокував війну, що ми нічого не досягнемо. У мене вибивали телефон три рази. Зокрема, я зняла відео, де цей чоловік з усієї сили фактично вибив телефон. Ну як вибив... Я телефон тримала перед обличчям. Він фактично хотів мене вдарити, влучив у телефон, телефон випав", – зазначила Маріанна Присяжнюк.

Вона викликала поліцію. Карабінери намагалися пояснити чоловікові, що акція проходить законно.

"Вони намагалися йому пояснити, що він не має так близько підходити, що активісти мають право перебувати тут до 22.00, що те, що субота, і те, що йому не подобаються акції, не привід обмежувати чиїсь громадянські права, що напад на журналіста – взагалі щось немислиме в демократичному суспільстві", – додала журналістка.

Зрештою, разом з карабінерами журналістка поїхала до відділку поліції, де написала заяву про напад. Каже, у цій заяві вона перелічила й інші випадки перешкоджання її журналістській діяльності на території Молдови.

Liked the article?
Help us be even more cool!