ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція майже через рік визнала журналіста "Трибуна-Бровари" потерпілим у справі про перешкоджання

12.10.2022, 14:03

Поліція визнала журналіста видання “Трибуна-Бровари” Дмитра Карпія потерпілим у справі про перешкоджання в доступі до будівлі Броварської міської ради в жовтні минулого року. 

Про це він повідомив на Facebook-сторінці та ІМІ.

"Не минуло і року, а мене таки визнали потерпілим у справі про перешкоджання журналістській діяльності. 25 жовтня 2021 року охорона і поліція не пускали людей, і журналістів теж, на скандальне засідання земельної комісії Броварської міської ради", – написав він. 

Нагадаємо, 25 жовтня 2021 року охоронна фірма та поліція не дозволили Дмитру Карпію потрапити на засідання постійної депутатської комісії із земельних питань Броварської міської ради Київської області. Хоча, відповідно до визначених місцевою владою карантинних обмежень, він мав право на допуск. Тоді Дмитро Карпій звернувся до прокуратури із заявою про перешкоджання журналістській діяльності.

Через кілька тижнів Броварська окружна прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України – "вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю".

Як розповів ІМІ Дмитро, після цього він не отримував жодних повідомлень від правоохоронних органів.

"Лише тиждень-два мені зателефонували з Броварського районного відділу поліції та попросили прийти на допит. Мене допитали, попросили долучити інших свідків. Зі слів працівника поліції, мені надали статус потерпілого в день допиту", – розповів Дмитро Карпій.

Крім того, він повідомив, що майже через рік після цього інциденту, 11 жовтня 2022 року, поліція звернулася до головної редакторки видання Ірини Ющенко та просить надати редакційне завдання, надане тоді для Дмитра Карпія, і підтвердити, що він працює офіційно в "Трибуна-Бровари". 

Як зазначив журналіст, у виданні він працював постійно з осені 2017 року по 11 листопада 2021 року, але офіційно оформлений був лише з липня 2020 року по липень 2021 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!