ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Київщини передала до СБУ 15 проваджень щодо злочинів проти журналістів під час бойових дій

11.05.2023, 14:00
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Поліція Київської області зареєструвала 15 кримінальних проваджень щодо злочинів проти журналістів під час бойових дій, які передала до Служби безпеки України.

Про це начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов повідомив у інтерв'ю Укрінформу.

“Ми зареєстрували 15 кримінальних проваджень відносно злочинів щодо журналістів під час бойових дій. Вони були передані за підслідністю до Служби безпеки України”, — зазначив він.

Нєбитов нагадав, що перший представник ЗМІ, з чиїм убивством зіштовхнулася поліція - це громадянин США Брент Рено. Після цього стало зрозуміло, що російські війська вбиватимуть усіх, кого бачитимуть – журналістів, цивільних тощо, зауважив головний поліцейський Київщини.

“Тому для медійників було зроблено відповідне застереження, але воно, на жаль, не допомогло Максу Левіну. Він зник під час активних бойових дій, а 31 березня під час обслідування Гути Межигірської поліцейські знайшли пошкоджене авто, в якому було його тіло. Левіна та військового Олексія Чернишова було розстріляно”, — додав Нєбитов.

Як повідомляв ІМІ, станом на 11 травня внаслідок російської агресії в Україні загинули 57 журналістів від початку повномасштабного вторгнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!