ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція досі нікому не повідомила про підозру щодо нападу на луцьку журналістку

05.04.2021, 18:11
Фото - pershyj.com
Фото - pershyj.com

У Луцьку поліція розслідує січневий напад на волинську журналістку Людмилу Яворську, але про підозру не повідомила нікому.

Про це йдеться у відповіді Головного управління Нацполіції у Волинській області на запит представниці ІМІ у Волинській області Маї Голуб.

У відповіді зазначили, що сектор дізнання ВП №3 (м. Луцьк) Луцького району управління поліції розслідує кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого 171 статті Кримінального кодексу України. 

“На цей час у вказаному кримінальному провадженні жодній особі про підозру не повідомлялось”, - йдеться у відповіді. 

У коментарі представниці ІМІ журналістка Людмила Яворська розповіла, що поліція вже викликала її та під час допиту у неї з’ясовували її статус журналістки.

“Наступного дня після інциденту мене викликали на допит в поліцію і повідомили, що відкрито кримінальне провадження. Допит став справжнім шоком, бо замість того, щоб пояснювати деталі події, яка сталася, у мене дві години з'ясовували, чи я журналістка. Доходило до такого абсурду, що просили показати реєстр журналістів, куди я була б офіційно внесена. Зрозуміло, що такого реєстру просто не існує”, - зазначила Людмила Яворська.

За її словами, дізнавач її запитував: “І що, він вас ні разу навіть не стукнув, просто пошарпав трохи?”.

“Протягом кількох тижнів усі слідчі дії були спрямовані на допитування мене і  представників “12 каналу”, з яким я співпрацюю”, - зазначила Людмила Яворська.

Також у поліції журналістку питали про посвідчення, редакційне завдання, документ, що підтверджує її співпрацю з редакцією. 

Журналістка зазначила, що не задоволена роботою слідства: “Особисто в мене складається враження, що відділ дізнання, який проводить досудове слідство, не може або не хоче якісно зробити свою роботу. Бо я не знаю, які докази нападу ще потрібні, якщо я це встигла зняти на камеру?”.

Як повідомляв ІМІ, 4 січня у селі Підгайці Волинської області чоловік накинувся з кулаками на журналістку Людмилу Яворську, яка приїхала до Підгайцівської сільської ради для отримання коментарів у депутатів щодо ситуації з ремонтом на одній із вулиць, а також зареєструвати запит на доступ до інформації. Журналістка з’ясувала, що перешкоджав її діяльності підприємець Георгій Штефанеса. 

5 січня поліція Волині відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістці Людмилі Яворській у Підгайцівській сільській раді (ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Liked the article?
Help us be even more cool!