ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція знайшла замовників убивства мальтійської журналістки

19.11.2018, 11:11
Фото - Reuters

Мальтійські поліцейські заявили про встановлення замовників убивства антикорупційної журналістки Дафни Каруани Галісії. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

“Поліція Мальти в неділю заявила, що вже встановила замовників убивства відомої місцевої антикорупційної журналістки Дафни Каруани Галісії. Правоохоронці наголосили, що їх щонайменше троє – усі громадяни Мальти”, – йдеться в повідомленні.

Проте поліцейські не назвали імен підозрюваних осіб.

Мальтійські правоохоронці підкреслили, що слідство “дуже просунулося”.

Журналістка Дафна Каруана Галісія, відома своїми антикорупційними розслідуваннями, була вбита у мальтійській столиці Валетті у жовтні 2017 року. Це замовне вбивство привернуло увагу всієї європейської спільноти.

Як повідомляв ІМІ, 16 жовтня 2017 року на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафна Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в межах проекту Panama Papers.

53-річна Каруана Галісія була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Син журналістки Метью Галісія звинуватив у її смерті “мафіозну державу”.

Троє синів Дафни Каруани Галісії вимагають відставки прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

20 жовтня 2017 року речниця уряду Мальти повідомила, що вибухівку, від якої загинула журналістка, прикріпили під її машиною і ввели в дію дистанційно.

Уряд Мальти запропонував нагороду в 1 млн євро за інформацію, яка допоможе розкрити вбивство.

22 жовтня 2017 року у Валлетті (столиця Мальти) тисячі жителів вийшли на демонстрацію за справедливість після вбивства Дафни Каруани Галісії. Демонстранти вимагали якнайшвидшого розслідування цього випадку і припинення корупції.

Liked the article?
Help us be even more cool!