ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція має три версії вбивства Комарова

20.06.2019, 12:02

Правоохоронці відпрацьовують три основні робочі версії вбивства черкаського журналіста Вадима Комарова. Про це у Facebook написав начальник сектору комунікацій поліції Черкащини Дмитро Грищенко, повідомляє "Українська правда".

"Справа розслідується як умисне вбивство. У слідства є три основні робочі версії – це професійна діяльність потерпілого, раптова сварка з невстановленою особою та вбивство з корисливих мотивів", – зазначив Грищенко.

За його словами, наразі особа нападника не встановлена. Над справою працює група слідчих управління поліції Черкаської області.

Правоохоронець також повідомив, що за цей час проведено низку оглядів місця події, де вилучено речі потерпілого та інші предмети, які можуть мати доказове значення в кримінальному провадженні.

"Призначено комплекс судових експертиз направлених на встановлення особи, яка скоїла кримінальне правопорушення, проведено поквартирний обхід будинків, які розташовані неподалік місця вчинення злочину, допитано понад 1300 осіб, встановлено та відпрацьовано понад 100 камер відеоспостереження, що розташовані по маршруту руху потерпілого", – повідомив він.

Грищенко додав, що слідство вилучило частину відео до матеріалів провадження. Водночас правоохоронці не можуть надати всію інформацію щодо перебігу слідства.

Як повідомляв ІМІ, уночі 20 червня помер черкаський журналіст Вадим Комаров, який перебував у комі після побиття.

4 травня в Черкасах побили місцевого журналіста і відеоблогера Вадима Комарова. З тяжкими тілесними ушкодженнями потерпілого було доставлено до лікарні. Журналіст у важкому стані перебував у реанімації.

Поліція спочатку відкрила за цим фактом кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 (“Умисне тяжке тілесне ушкодження”) Кримінального кодексу України.

Згодом слідчі перекваліфікували кримінальне провадження за статтями 15 та 115 Кримінального кодексу України (“Замах на умисне вбивство”).

6 травня представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав провести ефективне розслідування нападу на журналіста Вадима Комарова.

7 травня “Репортери без кордонів” заявили, що вражені жорстоким нападом на українського журналіста і відеоблогера Вадима Комарова, і закликали владу докласти максимум зусиль для забезпечення того, щоб спроба вбивства не залишилася безкарною.

Liked the article?
Help us be even more cool!