ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Показ Суспільним мовником піар-фільму ОП є неприйнятним – Оксана Романюк

30.09.2021, 11:30
Фото – скріншот з відео фільму “30 років незалежності. За лаштунками”
Фото – скріншот з відео фільму “30 років незалежності. За лаштунками”

Виконавча директорка ІМІ, членкиня Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Оксана Романюк вважає неприйнятним показ суспільним каналом “UA:Перший” піар-фільму “30 років незалежності. За лаштунками”, розісланого Офісом президента. Вона планує порушити це питання на засіданні наглядової ради.

Про це вона сказала в коментарі “Буквам”.

“Я вважаю показ цього фільму однозначно недоречним і навіть неприйнятним для такого мовника, як Суспільне. Я оцінюю цю стрічку як піар ОП. І те, що майже всі загальнонаціональні канали її показали, свідчить що в телепросторі знову відбуваються якісь дуже нездорові процеси. […] Сумно, що це відбулось і на Суспільному, – зазначила вона. 

За словами Романюк, наглядова рада досі не має спільної позиції щодо інциденту, оскільки за цей час не відбувалося чергових засідань.

“Чергове засідання буде завтра, і я планую там якраз підняти це питання в “Різному”, – додала вона. 

Нагадаємо, Суспільне мовлення має корпоративну структуру управління. Є члени правління, а також наглядова рада. Серед обов’язків останньої – гарантування незалежності Суспільного мовлення та обрання п'яти членів редакційної ради.

Як повідомляв ІМІ, 24 та 25 вересня центральні телеканали показали піар-фільм “30 років незалежності. За лаштунками”, розісланий Офісом президента. Серед каналів, які його транслювали, був і суспільний телеканал “UA:Перший”.

Як пояснив “Детектору медіа” головний редактор дирекції телебачення Суспільного Юрій Макаров, він сам ухвалив рішення про показ в ефірі UA:Першого запропонованого фільму, бо, мовляв, йому цей фільм сподобався.

Liked the article?
Help us be even more cool!