ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Подружжя луцьких журналістів спробувало місяць прожити на мінімалку

03.07.2020, 13:00
Фото журналістів зі сторінки з інстаграма
Фото журналістів зі сторінки з інстаграма

Подружжя луцьких журналістів Олександра і Тетяни Бугаєнків провело експеримент, проживши в червні на мінімальну заробітну плату, яка становить 4723 гривні. Наприкінці експерименту в них навіть залишилися гроші – 178  гривень.

Про експеримент журналісти розповіли представниці ІМІ у Волинській області Маї Голуб.

Головний редактор 12 каналу Олександр Бугаєнко і журналістка 12 каналу Тетяна Бугаєнко на початку експерименту створили сторінку в інстаграмі, де звітували про витрачені кошти.

“Ініціатором був Сашко. Надихнув карантин, тому що багато людей у цей момент сиділи без роботи, багато кого звільнили, їм доводилося виживати на “смішні” гроші. Тому захотілося спробувати, як це. Іншим чинником було те, що ми помітили, наскільки зросли чеки із супермаркетів під час карантину, і задумалися, чи все те, що ми купуємо, справді необхідне”, – розповіла Тетяна Бугаєнко.

У подружжя як до експерименту, так і під час нього на їжу йшло найбільше грошей. На другому місці за витратами – комуналка і поповнення рахунків. Далі – витрати на ліки.

За словами журналістів, ціни чеку на продукти, порівнюючи з їхнім “шопінгом” до експерименту, зменшилися вчетверо.

У червні медійники не витрачали грошей на одяг чи взуття. Однак довелося витратити гроші на ремонт босоніжок Тетяни. Житло медійники не винаймають, а це суттєва економія.

Як зауважила Тетяна, записування витрат допомагає економити.

“Принаймні, коли дивишся, на що витрачаєш, починаєш “бити себе по пальцях” щоразу, як виникає думка купити щось не дуже потрібне”, – жартома прокоментувала вона. 

Також журналістка спочатку вважала, що експеримент закінчиться достроково, бо грошей не вистачить. Сашко ж узагалі над цим не задумувався. Після перших закупів, коли подружжя  витратило близько 300 гривень, вирішив, що точно має вистачити.

Представниця ІМІ поцікавилася також, що було для журналістів найважчим під час експерименту.

Тетяні важко було звикнути до думки, що такої маленької суми має вистачити на весь місяць. На неї психологічно дуже тиснув цей факт. Уже наприкінці першого тижня трохи це відпустило, але періодично з'являлися такі думки. Сашко ж каже, що завдяки тому, що Таня дуже захопилась експериментом, весь тягар планування меню і готування вона перебрала на себе, складнощів майже не було. Єдине, сумував за шоколадками, печивом, сосисками.

“Ми навчились економити й планувати наше меню. А ще почали збалансованіше харчуватися. У цьому заслуга наших читачів, вони звертали на це увагу. Перший тиждень у нас були не дуже корисні страви, нам про це написали, і вже з другого тижня меню стало значно збалансованішим. Знайшли також маркет у Луцьку, де недорогі та смачні крупи, – це однозначно плюс. І взагалі, почали їсти більше каш, шлунки нам за це подякували”, – розповіла Тетяна.

Під час експерименту Тетяна хотіла замовити декілька нових книжок, а Сашко найбільше хотів у МакДональдз. Заради економії книг не купували і в МакДональдз не їздили.

Наприкінці експерименту журналісти раз купили в кафе два великі какао за 74 гривні. Також витратили 80 гривень за вхід до Музею сучасного мистецтва Корсаків у Луцьку. Журналісти ствердно відповіли, що змогли б однозначно ще раз прожити на мінімалку. Але наразі хотіли б узяти місяць паузи.

Liked the article?
Help us be even more cool!