ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Подоляк порадив SpaceX визначитися, на чиєму вона боці у війні Росії проти України

09.02.2023, 14:52
Фото – espreso.tv
Фото – espreso.tv

Радник Офісу Президента України Михайло Подоляк порадив компанії SpaceX визначитися, на чиєму вона боці у війні Росії проти України.

Так він відреагував на заяву компанії SpaceX про обмеження Starlink для українських військових у контексті управління дронами.

“Рік спротиву України, і компанії мають для себе вирішити: або вони на стороні права на вільне життя і України – і тоді не вигадують, як нашкодити; або вони на стороні РФ та її “права” на вбивства, захоплення територій. SpaceX (Starlink) та пані Шотвелл, бажано обрати конкретну опцію”, – написав у твіттері Подоляк.

Як повідомляв ІМІ, 8 лютого президентка і головна операційна директорка SpaceX Гвінн Шотвелл повідомила, що компанія вжила заходів, щоб запобігти використанню українськими військовими супутникового інтернету Starlink для керування дронами в регіоні під час війни з Росією.

На початку жовтня 2022 року гендиректор SpaceX Ілон Маск відхилив запит України на розширення його супутникового сервісу Starlink на територію окупованого Росією Криму. Він вважає, що спроба відбити півострів у російських військ може призвести до ядерної війни. Маск запустив на своїй твіттер-сторінці опитування, де виклав власну формулу завершення війни, зокрема запропонував провести ще один “референдум” на тимчасово захоплених територіях України та забезпечити водою Крим.

У відповідь Президент України Володимир Зеленський організував у твіттері своє опитування щодо того, “який Маск подобається більше”: той, що підтримує Україну, чи той, що за Росію. Згодом Маск написав, що й надалі дуже сильно підтримує Україну, але “переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні й, можливо, світу”.

Liked the article?
Help us be even more cool!