ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Податкова просить "Українські новини" надати документи по одному з експортних контрактів

11.08.2017, 13:02

Головний редактор інформаційного агентства “Українські новини” Дмитро Кузьмін повідомляє, що Державна фіскальна служба України зацікавилась одним із зовнішньоекономічних контрактів агентства. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, інформує “Детектор медіа”.

“Друзі, вчора ми отримали лист щастя з ДФС. У податківців виникла претензія до виконання робіт за одним з наших експортних контрактів. Так, ми продаємо новини про Україну західним ЗМІ і покращуємо наше торгове сальдо, на жаль на зовсім невеликі суми”, – написав головред.

Кузьмін зазначив, що податківці цікавляться “старими справами” інформагентства. “Самі скарги банку датовані ще 2015-м роком, а на дворі вже 2017-й. Звідки раптом такий інтерес за старими справами? Невже у податківців наскільки багато вільного часу, щоб перевіряти претензії дворічної давності за контрактами з оборотом максимум кілька тисяч доларів на рік?”, - зазначив він.

Лист від податківців на своїй сторінці у Facebook також прокоментував директор “Українських новин” Дмитро Іванеско. Він пише, що ДФС не може запрошувати документи, яким вже 3,5 роки.

“Податкова запросила документи за 3,5 року за зовнішньоекономічним контрактом агентства. Хоча має право просити тільки за 3 роки. До того ж привід хороший – листи банку за 2015. Що ми порушили – не говорять. Погрожують перевіркою. До чого готуватися?”, – повідомив він.

Як зазначено у листі ДФС, редакція має надати наступні документи: зовнішньоекономічний контракт, датований 2011-м роком з додатками та угодами; банківські виписки, платіжні доручення; оборотно-сальдові відомості по взаєморозрахункам; митні декларації, акти виконаних робіт щодо експортних контрактів.

Якщо вищезгадана інформація не надійде до ДФС протягом 15 діб, у редакції можуть провести обшук.

Фото листа - "Українські новини"
Liked the article?
Help us be even more cool!