ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Подано три справи щодо припинення контракту з Аласанією

03.04.2019, 14:51
Фото - http://1tv.com.ua

Станом на 22 березня наявні три судові процеси про скасування рішення наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) від 31 січня 2019 року щодо дострокового припинення контракту з головою правління Суспільного Зурабом Аласанією. Перше судове засідання призначено на 12 квітня.

Про це йдеться в протоколі засідання наглядової ради від 25 березня, опублікованому на сайті “UA: Суспільне мовлення”, повідомляє “Суспільне. Детектор медіа”.

Наглядова рада подала запит у НСТУ щодо наявних судових рішень станом на 22 березня. Директор юридичного департаменту ПАТ "НСТУ" Максим Дорофєєв відповів, що є наявні три судові провадження про скасування рішення наглядової ради від 31 січня 2019 року щодо дострокового припинення контракту з головою правління, а саме:

  1. Першу справу розглядає Шевченківський районний суд міста Києва, суддя Пономаренко Тамара Василівна, за позовом Аласанії Зурабі Григоровича до ПАТ "НСТУ", членів наглядової ради Т. Лебедєвої, С. Остапи, треті особи – члени наглядової ради В. Козак, О. Панич, В. Міський. Відкрито впровадження, судове засідання призначено на 12 квітня 2019 року. Офіційні документи на адресу ПАТ "НСТУ" не надходили.
  2. Другу справу розглядає Шевченківський районний суд міста Києва, суддя Мальцев Дмитро Олександрович, за позовом Глібовицького Євгена Мирославовича до ПАТ "НСТУ", третя особа Аласанія Зурабі Григорович про визнання протиправними та скасування рішення. Із суду документи на адресу ПАТ "НСТУ" не надходили.
  3. Третю справу розглядає господарський суд міста Києва, суддя Щербаков, за позовом Глібовицького Євгена Мирославовича до ПАТ "НСТУ", третя особа Аласанія Зурабі Григорович про визнання протиправними та скасування рішення. Із суду документи на адресу ПАТ "НСТУ" не надходили.

Член наглядової ради НСТУ Тетяна Лебедєва звернулася до правління з проханням надати документи щодо судових позовів членам наглядової ради.

Як повідомляв ІМІ, 31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про усунення з посади голови правління Суспільного мовлення Зураба Аласанії.

31 січня голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини розірвання з ним контракту і він не виключає, що оскаржить у суді рішення наглядової ради НСТУ щодо його звільнення.

12 лютого член наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Євген Глібовицький повідомив, що подав до суду на рішення наглядової ради від 31 січня про дострокове розірвання контракту з головою правління Суспільного Зурабом Аласанією.

12 лютого наглядова рада НСТУ ухвалила рішення, яким встановила дату розірвання контракту – 6 травня 2019 року.

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія подав позов про скасування рішень наглядової ради НСТУ щодо дострокового припинення його трудового контракту.

Liked the article?
Help us be even more cool!