ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Побитий журналіст Майкл Щур отримав від Геращенка власноруч зібрані відеодокази

22.04.2021, 12:37
Фото – скріншот з відео Майкла Щура
Фото – скріншот з відео Майкла Щура

Журналіста, ведучого “Телебачення Торонто” Майкла Щура (Роман Вінтонів) побили 21 квітня в центрі Києва. Під час двогодинного очікування поліції на місці інциденту він самостійно знайшов і записав відео з камери спостереження й надав його правоохоронцям, повідомляє Zmina.

Згодом це саме відео йому надіслав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко як доказ того, що в розслідуванні щодо справи спостерігається значний прогрес, повідомив журналіст на своїй сторінці у Facebook.

Конфлікт стався 21 квітня на перехресті вулиць Ярославів Вал та Івана Франка між журналістом і водієм самоката. Роман зробив зауваження, що той не пропустив його на пішохідному переході. У відповідь хлопець нібито застосував балончик. Майкл наздогнав його й конфлікт продовжився. Хлопець ударив журналіста і поїхав.

Далі, за словами Майкла Щура, він викликав поліцію, проте правоохоронці не приїхали. Згодом він зустрів патрульних, а ті порадили написати заяву у відділку. Журналіст так і зробив.

Про те, як відбувалася ця процедура, написала на своїй сторінці у фейсбуку ексдружина Щура, головна редакторка “Слідства.Інфо” Анна Бабінець.

“Весь процес подання заяви побудований таким чином, щоб людина, яка звернулася до поліції, відчувала свою нікчемність і що вона забирає безцінний час у поліцейського. Сергію Драгунову (старший лейтенант поліції. – Ред.) не сподобалося, що Майкл захотів прочитати протокол допиту перед тим, як його підписати… Потім поліцейського збісила оця прискіпливість побитої людини, він узяв портфель і просто вийшов з кімнати, навіть не попрощавшись. Більше ми старшого лейтенанта не бачили… До нас прийшов якийсь його помічник. Йому теж не подобалося, що Майкл хоче прочитати свої права та обов’язки в кінці протоколу, який він має підписати”, – розповіла вона.

Журналіст уточнив, що “після того, як система дізналася, що він журналіст”, йому зателефонував начальник указаного райвідділу. Він спитав, чи має журналіст відео з камери спостереження. Майкл сказав, що має, та надіслав його правоохоронцям.

Ще через деякий час журналісту зателефонував Геращенко й повідомив, що в справі вже є результати.

“…Вони вже навіть знайшли відео з камери стеження. Я попросив його надіслати. І він надіслав мені моє відео”, – розповів Майкл Щур.

Журналіст уточнив, що Геращенко не сказав, що відео знайшла саме поліція, проте переконаний, що “система намахує всіх”.

“Коли я це все розказую, я маю одну мету – показати, що система намахує всіх. Не лише нас – громадян, які приходять до неї із заявами. Але і вас – людей, які керують цією системою”, – написав Майкл Щур.

Liked the article?
Help us be even more cool!