ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після розголосу про утримування в ТЦК головред "Економічної правди" долучається до ЗСУ

Головний редактор "Економічної правди" Дмитро Дєнков. Фото – фейсбук Дмитра Дєнкова

Головний редактор “Економічної правди” Дмитро Дєнков заявив, що долучається до Збройних сил України. Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці.

“Друзі, дуже дякую за підтримку. Я ще ніколи подібного не відчував. Зі мною все гаразд, ми порозумілись з Білгород-Дністровським ТЦК, і я незабаром долучусь до підрозділу, до якого хотів ще до цього інциденту. Незабаром розповім”, – написав він.

Повідомлення Дєнков написав після того, як “Українська правда” надала розголосу інформації про його затримання прикордонниками, які передали його співробітникам ТЦК, і позбавлення зв’язку.

Головна редакторка УП Севгіль Мусаєва зауважила, що Дмитро вже обговорював можливість піти служити й готувався до цього останні кілька тижнів. 

“Вирішили, що він мобілізується після проведення банківського форуму в кінці червня, бо це важливий для нас захід, його сфера відповідальності та експертиза”, – пояснила Мусаєва.

Головна редакторка “Української правди”, яку 2000 року заснував убитий журналіст Георгій Гонгадзе, пояснила, чому зникнення Дмитра Дєнкова спричинило занепокоєння:

“Просто уявіть, що ваш редактор не виходить на зв’язок кілька годин без попередження. Що би ви думали і як би діяли в такій ситуації? Зважаючи на історію нашого видання, ми дуже чутливо ставимося до таких ситуацій. Не уявляю, в якому стані були батьки та дружина”.

Вона додала, що місце перебування Дєнкова було невідомим, допоки батьки не звернулися до поліції.

“Так не має відбуватися. Ми вирішили вийти в публічну площину і розповісти про це своїй аудиторії, бо це правопорушення – позбавляти людину можливості зв’язатися з рідними та попередити їх. Ми робили це і раніше в таких випадках, – зазначила Мусаєва і наголосила: – Моя особиста думка: це абсолютно ганебна практика, яка має припинитися негайно і яка ще більше лякає людей та руйнує довіру та повагу до ТЦК та держави загалом. Такі випадки точно не сприяють мотивації людей долучатися до захисту держави та грають на руку ворогу”.

В Одеському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) зазначили, що Дєнков тривалий час не оновлював облікові дані, тому його оголосили в розшук.

В Одеському ТЦК та СП підтвердили, що Денкова затримали представники Державної прикордонної служби України в Одеській області.

“Зазначені громадянином підстави для переміщення транзитною ділянкою з режимними обмеженнями не були підтверджені документально, як і підстави для невчасного оновлення облікових даних”, – зауважили в ТЦК та СП.

Там зазначили, що на Дєнкова прикордонники склали адміністративний протокол та доставили до районного РТЦК та СП.

“Ураховуючи розбіжності щодо ситуації, які виникли в публічній площині, питання перебуває на контролі керівництва Одеського обласного ТЦК та СП”, – додали в Одеському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Водночас головна редакторка "Української правди" Севгіль Мусаєва зауважила, що Дмитро Дєнков оновив свої дані в Резерв+ у перший день після запуску застосунку.

"І коли на сторінці Оперативного командування "Південь" в Facebook з’являється допис про те, що "зазначений громадянин довгий час не оновлював облікові дані", це, м'яко кажучи, неправда", – написала Севгіль Мусаєва.

Як повідомляв ІМІ, 27 травня видання “Українська правда” заявило, що співробітники ТЦК та СП понад добу утримують головного редактора “Економічної правди” Дмитра Дєнкова без можливості зателефонувати.

Liked the article?
Help us be even more cool!