ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після безпекових заходів СБУ єпископ УПЦ МП позивається до видання LB.ua

16.12.2022, 13:57
Фото - LB.ua
Фото - LB.ua

Єпископ Івано-Франківський і Коломийський УПЦ МП Никита подав до суду на LB.ua за поширення інформації про те, що співробітники СБУ нібито  заскочили його під час безпекових заходів у момент близькості з 17-річним хористом

Про подання позову Никита повідомив під час пресконференції у Києво-Печерській Лаврі 15 грудня, пише "Релігійна правда"

Єпископ стверджує, що вранці, під час обшуків, почув "незрозумілий звук" і вибіг подивитися, що сталося, але "не встиг", бо хтось нібито вибивав скло прикладом. 

У цей час, як стверджує Микита, вибіг також і юнак.

"Нас змусили тримати руки над головою, і далі почалося… Я почув, як представники СБУ фотографували на телефон. Коли я запитав, хто дав вам право мене фотографувати, мені сказали, що ніхто не фотографує", - цитує Микиту "Релігійна правда". 

В LB.ua нагадали, що 25 листопада слідчі Служби безпеки України прийшли з контррозвідувальними заходами до Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).  За даними джерел видання, обшук проводився у консисторії (адміністрації єпархії). Зокрема, керівника єпархії, у келії митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, де він постійно проживає.

За даними джерел LB.ua, під час обшуку співробітники СБУ заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі. На наданих джерелами фото видно, що хлопець-хорист стоїть у спідній білизні. 

Як повідомляв ІМІ, за результатами обшуків у Чернівецько-Буковинській єпархії правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують "методички" щодо "особливостей" проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!