ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підручники з мапою України без Криму передрукували. Школи отримають новий наклад

У підручнику з української мови для 7 класу авторства філологині Анастасії Онатій та історика Тараса Ткачука виправили піктограму у формі мапи України – тепер на ній є тимчасово окупований Крим. Про це повідомляє “Читомо” з посиланням на видавництво “Літера ЛТД”.

Перед поданням оригінал-макета нового накладу в друк додатково перевірили зміст, додало видавництво. Нині друк уже завершили й від сьогодні, 28 жовтня, підручники відправляють з друкарні до областей. 

Школи отримають новий наклад підручників до грудня 2024 року, якщо не буде логістичних проблем у зв'язку з воєнним станом. 

Щоб у майбутньому не припускатися подібних помилок, у “Літері ЛТД” переглянули й відкоригували внутрішні видавничі процеси. Тепер підготовка підручників відбуватиметься завдяки додатковому етапу – перевірці оригінал-макета з боку незалежних експертів.

Крім того, видавництво ініціює створення загальнодоступної єдиної бази мап, які варто використовувати під час підготовки шкільних підручників. Воно опублікувало відео виробництва підручників, де засновник “Літери ЛТД” Сергій Макаревич розповідає про новий наклад.

Передісторія

У вересні цього року з'явилась інформація про те, що в шкільних підручниках з української мови за 7 клас надрукували мапу України без Криму. Співавторка підручника Анастасія Онатій визнала помилку та опублікувала коментар верстальників, які пояснили це технічною помилкою.

Видавництво “Літера ЛТД” зобов’язалося передрукувати підручники власним коштом.

Liked the article?
Help us be even more cool!