ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підозрюваного в переданні росіянам локацій працівників ТЦК відправили під варту

Центральний районний суд Миколаєва відправив під варту без права на заставу підозрюваного в несанкціонованому поширенні в телеграм-каналі інформації про переміщення військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Про це повідомила пресслужба суду.

Відповідно до матеріалів клопотання, чоловік за гроші погодився на пропозицію РФ адмініструвати телеграм-канал, створений для збору і трансляції відомостей про шляхи переміщення представників ТЦК і СП з метою перешкоджання їхній діяльності як підрозділів ЗС України.

Затриманий СБУ адміністратор телеграм-каналу. Фото – СБУ

За даними слідства, він опублікував понад 60 повідомлень з інформацією про час та місце перебування військовослужбовців ТЦК і СП під час їхньої роботи.

Під час судового засідання підозрюваний заперечував свою провину та доводив, що публікував вигадану ним інформацію. Але відповідь з ТЦК і СП підтвердила, що він публікував саме дані про переміщення працівників ТЦК.

“Відповідно до наданої інформації, близько 90% опублікованих підозрюваним повідомлень про час та місце перебування військовослужбовців ТЦК відповідали дійсності”, – зазначили в пресслужбі суду.

Там додали, що мотиви своєї поведінки підозрюваний пояснити не зміг. Він зазначив, що не становить будь-якої небезпеки для держави, просив суд конфіскувати його комп’ютер та телефон і відправити під домашній арешт.

Захисниця просила суд відмовити в задоволенні клопотання прокурора.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України 15 липня затримала адміністратора телеграм-каналу, якого підозрюють у переданні російським окупантам інформації про місця базування Сил оборони в Миколаєві.

Liked the article?
Help us be even more cool!