ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала адміна телеграм-каналу, який передавав росіянам локації ЗСУ в Миколаєві

Служба безпеки України затримала адміністратора телеграм-каналу, якого підозрюють у переданні російським окупантам інформації про місця базування Сил оборони в Миколаєві.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За інформацією слідства, фігурант адміністрував місцевий телеграм-канал, на якому публікував місце перебування та маршрути руху представників ТЦК, а також “закликав призовників ухилятися від мобілізації”.

За матеріалами справи, він діяв за завданням російських спецслужб. 

Затриманий СБУ адміністратор телеграм-каналу. Фото – СБУ

“Таким чином ворог намагався зірвати мобілізацію в регіоні, а також планував використати відповідну інформацію для проведення диверсій проти українських захисників, зокрема через підпал автомобілів ЗСУ. Для отримання відомостей фігурант особисто об’їжджав місто і випитував дані під виглядом дружніх розмов у знайомих”, – повідомляє СБУ.

Під час обшуків у фігуранта вилучили два мобільні телефони та комп’ютер з доказами підривної діяльності, зазначає спецслужба.

Чоловіку повідомили про підозру за частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. 

Крім того, розв'язується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій блогера за частиною 6 статті 111-1 (колабораційна діяльність), санкція якої передбачає покарання до 12 років в'язниці.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила про підозру 29-річному відеоблогеру з Прикарпаття, який зняв та виклав у TikTok відео пересування військової техніки Збройних сил.

Liked the article?
Help us be even more cool!