ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під санкції ЄС потрапив колаборант-пропагандист із Запоріжжя

22.07.2022, 13:35
Фото – НВ
Фото – НВ

Під санкції Європейського Союзу потрапив запорізький колаборант-пропагандист Володимир Рогов, який веде антиукраїнську діяльність на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Інформацію про це розміщено на офіційному сайті ЄС 21 липня.

До санкційного списку ЄС він потратив через свою антиукраїнську діяльність. “Виступав проти української влади та за входження Запорізької області до складу Російської Федерації. Він також сприяв видачі російських паспортів у місті Мелітополь. У цій ролі він відповідає за підтримання або здійснення дій або політики, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, або стабільності чи безпеки в Україні”, – йдеться в обґрунтуванні щодо застосування санкцій стосовно Володимира Рогова.

Колаборант Рогов називає себе “членом Головної ради окупаційної адміністрації Запорізької області” і веде один з телеграм-каналів, який поширює пропагандистську, маніпулятивну і часто фейкову інформацію на окупованих територіях Запорізької області і в російських пропагандистських медіа.

Задовго до повномасштабного вторгнення росії в Україну Рогов був власником сайту “День Запорожья”. За даними “Детектора медіа”, сайт майже ніколи не давав посилання на першоджерела і крав новини з інших сайтів. Любов до росії в Рогова також давня: ще 2007 року він почав активну проросійську й антиукраїнську діяльність як пропагандист і політик на території Запорізької області.

За результатами нещодавнього моніторингу проєкту “Перевірено.Запоріжжя”, зараз Рогов входить до п'ятірки головних фейкометів регіону.

Також під санкції ЄС потрапив колишній нардеп-зрадник Євген Балицький, якого росіяни незаконно призначили “головою” псевдо військово-державної адміністрації окупованої частини Запорізької області. Зазначимо, що його телеграм-канал, згідно з моніторингом “Перевірено.Запоріжжя”, посідає перше місце в топ-5 маніпуляторів Запорізького регіону і другу позицію в поширенні фейків.

До фізичних осіб та юросіб, які потрапили до списків санкцій, застосовують заборону на поїздки до ЄС та заморожування активів.

Нагадаємо, раніше США застосували санкції до самопроголошеної голови Мелітополя Галини Данильченко. Після російської окупації міста вона заявила про початок трансляції в Мелітополі російського пропагандистського мовлення.

Як повідомляв ІМІ, 21 липня країни ЄС ухвалили сьомий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти рф. Під санкції потрапили 57 фізичних та юридичних осіб, зокрема актори Сергій Безруков та Володимир Машков.

Liked the article?
Help us be even more cool!