ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під санкції ЄС потрапили російські телеканали "Царьград", "Спас", ведуча "Звезды"

Рада Європи 18 грудня оголосила про черговий, 12-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів щодо Росії через її агресивну війну проти України. 

Про це пише "Детектор медіа".

Під санкції Євросоюзу, зокрема, потрапили російські телеканали "Царьград", "Спас", ведуча медіахолдингу "Звезда" Ганна Шафран (Палюх) і товариство "Знание".  

У чорному списку також опинилися російські пропагандисти й колаборанти, які працюють на тимчасово окупованих територіях Запорізької й Херсонської областей та Криму, і компанії, що забезпечують там зв’язок (і, відповідно, трансляцію пропаганди), та їхні керівники. 

Крім того, до санкційного переліку ввійшло декілька компаній, що працюють у сфері IT та інформаційної безпеки, – "Інформзахист", "Інфотекс", "Бізон". Заборона на надання послуг поширюється також на надання програмного забезпечення для управління підприємствами та програмного забезпечення для промислового дизайну й виробництва. 

"Ці заходи завдають додаткового удару по здатності Путіна вести війну, націлюючись на дорогі сектори російської економіки та ускладнюючи обхід санкцій ЄС. 

У цьому, 12-му пакеті ми пропонуємо потужний набір нових списків та економічних заходів, які ще більше послаблять російську військову машину. Наше посилання зрозуміле, як я вже заявляв, коли очолював неформальну Раду із закордонних справ у Києві: ми залишаємося непохитними в нашій прихильності до України й продовжуватимемо підтримувати її боротьбу за свободу та суверенітет", – прокоментував нові обмеження щодо РФ Верховний представник із закордонних справ та політики безпеки ЄС Жозеп Боррель. 

Загалом санкційний список збільшився на 61 фізичну особу. До нього потрапили білоруські та російські військові й посадовці, які сприяють війні проти України та захопленню українських територій. Так, у переліку опинилися 14 членів Центральної виборчої комісії РФ, син заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва Ілля, голова Мосміськдуми Олексій Шапошников, голова фонду "Захисники Вітчизни" Ганна Цівільова, голови Алтайського краю (Олег Хорохордін) та Башкирії (Радій Хабіров). 

Стосовно сина Медведєва в оновленому списку санкцій зазначено, що він відповідає за створення цифрових сервісів на тимчасово окупованих територіях  Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Крім того, він координував проєкт "Я в Росії", мета якого – надання російських держпослуг українцям, які проживають у цих регіонах, зокрема забезпечення спрощеної процедури отримання російського громадянства та надання соціальних послуг. 

"Діючи на цій посаді, він підтримує і реалізує дії та політику, які підривають і загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України", – наголосили в ЄС. 

Як повідомляв ІМІ, Японія внесла до своїх санкційних списків понад сто російських фізичних та юридичних осіб. До списку потрапила російська "військово-патріотична організація "Юнармія", яка пропагує війну серед дітей та молоді, приватна військова компанія "Патріот". А Латвія заблокувала ще п’ять сайтів з російською пропагандою – RT Balkan, Oriental Review, "Царьград", New Eastern Outlook і Katehon. Латвія регулярно блокує російські пропагандистські ресурси.

Liked the article?
Help us be even more cool!