ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвія заблокувала ще п’ять сайтів з російською пропагандою

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) обмежила доступ у країні ще до п'яти сайтів, які поширюють російський пропагандистський контент.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на NEPLP.

Національна рада з електронних ЗМІ посилається на заяву Ради Євросоюзу про вжиття обмежувальних заходів у межах санкцій проти RT Balkan, Oriental Review, “Царьград”, New Eastern Outlook і Katehon. Відповідно, Латвія вирішила закрити в країні доступ до сайтів, пов'язаних із цими каналами: lat.rt.rs, rt.rs, m-by.tsargrad.tv, journal-neo.org, katehon.com.

Санкції проти російських телеканалів є частиною обмежувальних заходів, пов'язаних з діями Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні. NEPLP зазначає, що закон про національні санкції передбачає, що санкції, викладені в постановах Європейського Союзу, є обов’язковими та безпосередньо застосовуються в Латвії, тому Латвія також мала відреагувати на доповнення до санкцій.

Водночас рішення NEPLP можна оскаржити, але це не зупиняє дії рішення.

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня 2023 року сейм Латвії ухвалив Концепцію національної безпеки, яка, зокрема, передбачає з 2026 року заборону Латвійському телебаченню та Латвійському радіо мовити російською мовою. 

Латвія регулярно блокує російські пропагандистські ресурси.

Liked the article?
Help us be even more cool!