ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під час обстрілу Краматорська поранення отримав перекладач, що супроводжував іноземну журналістку

30.06.2023, 11:50

Унаслідок російського обстрілу Краматорська 27 червня поранення отримав перекладач Дмитро, який супроводжував одну з іноземних журналісток.

Про це Дмитро повідомив ІМІ.

За його словами, вони перебували в ресторані, який потрапив під обстріл. У Дмитра та журналістки легкі тілесні ушкодження. Він та його колега почуваються нормально, від шпиталізації вони відмовилися.

“У мене відносно легкі тілесні ушкодження і зараз, на другий день, з'явився головний біль. Але це, я так розумію, нормальний процес контузії. Сподіваюся, все пройде”, – розповів перекладач.

Дмитро просить не називати його прізвища, оскільки не хоче, щоб про його поранення дізналися рідні.

Згадуючи момент обстрілу, Дмитро розповів, що разом із журналісткою вони сиділи на літньому майданчику. Того вечора там було дуже багато людей.

“Такий гул, як від реактивного двигуна винищувача, але це все дуже швидко було, і потім – вибух. Розхід такий, все просто. Картинка почала трястись. Іскри, спалахи. За декілька секунд це все закінчилось. Я піднявся зі столу, побачив, що руки-ноги на місці, дуже зрадів цьому, і ми пішли до підвалу”, – пригадав Дмитро момент удару.

Він додав, що, поки спускався в підвал, відчув, що в нього щось на голові дуже гаряче. Це була кров, у підвалі йому надали першу допомогу. 

Після цього, зазначив Дмитро, він запропонував колезі залишити кафе, оскільки припускав, що за 20 хвилин росіяни можуть вдарити по ньому повторно.

“Ми вийшли, піднялися. Я викопав свою сумку, ключі від машини. Павербанк знайшов свій. Вона забрала свою сумку, і пішли до того місця, де залишив свою машину. Машина майже повністю зруйнована, як консервна банка – вся в середину вигнулась. Вікон не було, але вона завелась”, – розповів Дмитро.

Далі вони поїхали до лікарні, де медики зашили Дмитру рану на обличчі, наклали бандаж на руку і голову.

Як повідомляв ІМІ, російські війська увечері 27 червня завдали ракетного удару по Краматорську. Одна ракета “Іскандер” влучила в піцерію в центрі міста, де перебували відвідувачі, серед яких були журналісти.

Поранення дістали дві медійниці – британська фотографка-фрилансерка Анастасія Тейлор-Лінд та журналістка з Латинської Америки Каталіна Гомес, які на той час перебували в піцерії.

28 червня контррозвідка СБУ затримала агента спецслужб РФ, який скоригував російський ракетний удар по кафе в центрі Краматорська.

Liked the article?
Help us be even more cool!