ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під час обстрілу готелю в Харкові отримала поранення фіксерка телеканалу France 2

У Харкові під час російської атаки по готелю “Парк” 10 січня в будівлі перебували журналісти телеканалу France 2. Поранення отримала українська фіксерка каналу Віолетта Педорич, повідомляє Укрінформ.

Журналісти саме заселялися в готель і перебували в момент удару в коридорі. Хоча вони залишилися неушкодженими, постраждала одна з членів групи – Віолетта Педорич. Скалки скла посікли їй обличчя та руку.

Віолетта надала Укрінформу відео, яке вона знімала відразу після атаки.

Як повідомляв ІМІ, 10 січня під час російського обстрілу харківського готелю “Парк” дістали поранення журналіст Давіт Качкачішвілі та фотографка Озге Еліф Кізіл турецького інформаційного агентства Анадолу. Також було знищено авто команди.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що росіяни обстріляли готель двома ракетами С-300.

Поліція розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що Росія вдарила по готелю в Харкові цілеспрямовано, всі потерпілі є цивільними. Він зазначив, що готель використовували здебільшого іноземні журналісти.

“У цьому готелі ніколи військові не жили, це знає майже весь Харків. Цей готель використовувався журналістами. Це був загальновідомий факт. На момент удару в готелі перебували іноземні журналісти, зокрема з Туреччини. Тому я вважаю, що цей удар РФ здійснила саме по ЗМІ”, – сказав Тимошко.

ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За рік і десять місяців з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 548 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!