ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під час акції під МВС журналістку NewsOne облили невідомою білою речовиною

10.10.2018, 14:23
Фото - скріншот з відео NewsOne

У Києві під час акції під Міністерством внутрішніх справ 10 жовтня поліція затримала чоловіка, який облив невідомою білою речовиною журналістку знімальної групи телеканалу NewsOne.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на речника Нацполіції Ярослава Тракала.

“Під час акції під МВС один з чоловіків облив, за попередньою інформацією кефіром, журналістку знімальної групи одного з телеканалів. Правопорушник був затриманий на місці співробітниками поліції, які стежили за правопорядком”, – розповів Тракало.

За словами речника поліції, затриманого правопорушника доправлено до відділку поліції для встановлення його анкетних даних. Після проведення першочергової перевірки буде надана правова оцінка його діям.

Тракало зазначив, що наразі журналістка пише заяву, яка буде розглянута відповідно до чинного законодавства.

Як розповіла постраждала журналістка Анастасія Пшенична, двоє невідомих чоловіків облили її та оператора телеканалу невідомою білою речовиною.

“Ми стояли на протилежній стороні від Міністерства внутрішніх справ. Була акція протесту досить таки мирна. Активісти просто зібралися і чекали, поки лідер С14 пішов усередину разом з депутатами подавати заяву щодо ситуації, що сталася вночі і щодо нападу на його помешкання у Борисполі. Зазначу, що ми стояли на протилежній стороні. А два невідомих чоловіки в масках підбігли ззаду, облили мене та оператора невідомою білою речовиною та побігли далі”, - розповіла вона.

За її словами, внаслідок нападу в неї мокрі куртка, взуття, штани, коси.

Як нагадує видання, в ніч на 10 жовтня в Борисполі у вікно квартири координатора організації "С14" Сергія Мазура кинули гранату. Самого Сергія Мазура не було вдома, від вибуху постраждав його батько.

Активісти націоналістичних організацій прийшли 10 жовтня до будівлі МВС, щоб заявити про “неприпустимість можливого затягування розслідування нападу на квартиру координатора організації "С14" Сергія Мазура та інших громадських активістів”.

У коментарі “Детектору медіа” лідер С14 Євген Карась повідомив, що представники його організації журналістку не обливали: “Це не наші люди… Ми взагалі в цьому інциденті участі не брали. Наші активісти не поливали її, ніяк не причетні”.

Як повідомляв ІМІ, 17 вересня учасники акції напали на журналістку телеканалу NewsOne Дарину Білеру, яка висвітлювала заворушення під будівлею Генеральної прокуратури України в Києві.

17 вересня за фактом нападу на знімальну групу телеканалу NewsOne поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!