ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Петиція із закликом звільнити міністра культури Ткаченка набрала 25 тис. голосів

02.06.2023, 10:18
Фото - Валентина Поліщук/Ліга
Фото - Валентина Поліщук/Ліга

Петиція на сайті Кабінету Міністрів України із закликом до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля ініціювати звільнення міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

Петиція була оприлюднена на сайті уряду 7 березня і станом на 2 червня набрала 25 тис. 117 голосів.

“Просимо прем'єр-міністра України здійснити подання до Верховної Ради України про звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики Олександра Владиславовича Ткаченка, у зв'язку з неналежним виконанням своїх посадових обов'язків”, - йдеться у петиції.

Як зазначив автор петиції, Ткаченко, “перебуваючи на посту міністра культури та інформаційної політики, здійснював керівництво його діяльністю таким чином, що спричинив стагнацію в культурній сфері”. 

Як повідомляв ІМІ, 11 листопада 2021 року міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко написав заяву про відставку. Причиною, за його словами, є рішення забрати Держкіно в Міністерства культури та інформполітики й передати його в управління Кабміну, а також сума, яку передбачено в держбюджеті-2022 на культуру.

Проте Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав наміру Ткаченка піти у відставку, його заяву офіційно не зареєстрували у Верховній Раді. Ткаченко призначений міністром у 2020 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!