ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Перша людина, якій вживили у мозок чип: “Це допомогло мені відновити зв’язок зі світом”

27.05.2024, 12:34

Ноланд Арбо – перша людина, якій вживили мозковий чип від компанії Neuralink, розповів, що імплант додав його життю більше сенсу й відчуття, що він займається важливою справою.

Про свій досвід операції й життя з імплантом він розповів виданню Business Insider.

“З січня, коли мені вживили чип Neuralink, моє життя значно покращилося. Після нещасного випадку було дуже складно знаходити різні способи бути продуктивним. Цей пристрій зробив мене більш незалежним”, – зізнається Арбо.

Ноланд Арбо вдома зі своїм вітчимом Девідом Нілі. Фотограф – Джон Френсіс Пітерс для Bloomberg Businessweek

Арбо зазнав травми спинного мозку внаслідок нещасного випадку в 2016 році. Відтоді чоловік був паралізований на всі чотири кінцівки.

Чоловік каже, що насмілитися на операцію йому допомогли віра в Бога й повна довіра до фахівців-медиків, які працювали з ним. Арно зазначає, що збій у роботі чипа, який стався за місяць по операції, не був провиною Neuralink, адже ця сфера функціонування мозку є малодослідженою. Зрештою, співробітникам компанії вдалося налагодити чип без хірургічного втручання.

“Фізично було не боляче й безпечно. Але це завдало мені емоційного болю, адже я думав, що не зможу надалі користуватися пристроєм”, – згадує Арбо.

За допомогою чипа чоловік розсилає текстові повідомлення в соцмережі Х, сидить в Instagram, відповідає на електронні листи, займається віртуальним спортом, читає комікси онлайн і вивчає японську мову на спеціальному вебсайті. За його словами, використання чипа є цікавим і необтяжливим для нього заняттям.

“Це допомогло мені відновити зв’язок зі світом, моїми друзями й родиною. Мені стало легше писати текстові повідомлення й спілкуватися з людьми, наприклад, у соцмережах”, – розповів Арбо.

Як повідомляв ІМІ, 30 січня 2024 року Ілон Маск повідомив, що його компанія Neuralink вперше успішно імплантувала чип у людський мозок.

У лютому 2024 року Маск заявив, що перша людина, в чий мозок вживили чип компанії, повністю відновилася й змогла керувати комп’ютерною мишкою силою думки

У листопаді 2023 року Neuralink шукала добровольця для свого першого клінічного випробування на людях бездротового мозкового чипа.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!