ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Перебуваючи на окупованій території, надзвичайно важко розуміти, що відбувається за межами твоєї оселі, – Батурин

20.09.2022, 14:16
Фото – фейсбук Ольги Перепелиці
Фото – фейсбук Ольги Перепелиці

На окупованих територіях дуже обмежена кількість ресурсів, звідки місцеві жителі  можуть брати інформацію.

Про це під час експертного обговорення “Медіа та демократичні стандарти у воєнний час” заявив журналіст із Нової Каховки Олег Батурин.

За його словами, росіяни на підконтрольних їм територіях створюють телевізійні канали, свої друковані газети, активно використовують тг-канали, вайбер-чати та чати в інших месенджерах.

“Але місцеві жителі намагаються бути в курсі того, що відбувається на вільній частині України, у світі, тому що, перебуваючи на окупованій території, надзвичайно важко розуміти, що відбувається за межами твоєї оселі. Іноді об'єктивну інформацію про те, що відбувається навіть у твоєму місті, ти можеш дізнатися більше з інших джерел, які працюють на підконтрольній території”, – наголосив журналіст.

Олег Батурин наголосив, що доступ до інформації окупанти обмежують максимально. Основні джерела інформації на окупованій території – переважно телеграм-канали.

“Не сайти. Навіть фейсбук люди не читають. Заходять через різноманітні VPN, тому що на території Херсонської області вже давно російський інтернет з відповідними обмеженнями, які є в російських провайдерів”, – наголосив Батурин.

Як повідомляв ІМІ, Олег Батурин – журналіст газети “Новий день”. 12 березня в Каховці його викрали. 20 березня його відпустили.

У червні 2022 року президент України Володимир Зеленський вручив Олегу Батурину орден “За заслуги” III ступеня.



Liked the article?
Help us be even more cool!