ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Печерський суд відмовив у задоволенні позову Портнова проти Порошенка та Прямого каналу

30.09.2022, 14:31
Фото – liga.net
Фото – liga.net

Печерський суд відмовив у задоволенні позову колишнього народного депутата й ексзаступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова проти п'ятого президента України, нардепа Петра Порошенка, партії "Європейська солідарність" та телеканалу "Прямий", ідеться на сайті телеканалу.

У жовтні 2021 року Верховний Суд України скасував попередні рішення судів і повернув справу на повторний розгляд: Портнов вимагав спростувати інформацію про те, що він передав матеріали "справи моряків" Росії.

"Повністю були задоволені незаконні вимоги його до всіх відповідачів. І Печерський суд після того, як Верховний Суд звернув увагу на кричущі порушення закону, допущені попереднім складом суду, постановив єдине правильне законне рішення – Портнову повністю відмовити", – наголосив після засідання адвокат Порошенка Ігор Головань.

"Заступник голови адміністрації Януковича Андрій Портнов виїхав з України в лютому 2014 року, повернувся 19 травня 2019 року. 20 травня відбулась інавгурація президента Зеленського, а 21-го ДБР зареєструвало за заявою Портнова кримінальне провадження про "інцидент у Керченській протоці", – додав адвокат Ілля Новіков.

"У рамках цього провадження ДБР розслідувало версію, що обстріл українських кораблів та захоплення їхніх екіпажів у листопаді 2018 року були не актом агресії з боку Росії, а "військовою провокацією злочинного режиму Порошенка". Цієї ж версії дотримувались і самі росіяни", – пояснює Новіков.

Судовий позов Андрія Портнова стосувався публікації під назвою "Петро Порошенко: Портнов передав матеріали "справи моряків" Росії", у якій зазначалося, що матеріали кримінального провадження щодо незаконно захоплених РФ українських моряків у Керченській протоці Державне бюро розслідувань нібито передало Андрію Портнову, який "потім передав цю інформацію Російській Федерації, а конкретно постійному представнику РФ в ООН Василю Небензі".

Liked the article?
Help us be even more cool!