ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ПАРЄ розкритикувала напади на журналістів в Україні

26.01.2021, 12:32
Фото – bignewskerala.com
Фото – bignewskerala.com

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) затвердила щорічний звіт про прогрес моніторингової процедури асамблеї, у якому, зокрема, критикує періодичні напади на журналістів, які відбуваються в Україні. 

Про це повідомляє “Європейська правда”, яка ознайомилася з текстом затвердженого документа.

ПАРЄ просить забезпечити ефективне розслідування всіх нападів на журналістів і гарантувати дотримання зобов'язань щодо захисту мовних прав національних меншин. 

Також у звіті висловлено занепокоєння щодо реформи судової системи та міститься заклик утриматися від дій, які можуть мати тривалі згубні наслідки для верховенства права. 

Разом з тим звіт похвалив зусилля української влади щодо створення та забезпечення функціонування інститутів із боротьби з корупцією. Також звіт позитивно оцінив угоду про припинення вогню від 27 липня 2020 року.

Водночас у моніторів ПАРЄ викликають занепокоєння постійні недоліки в реформах судової системи й системи правосуддя та все ще обмежені результати в боротьбі з дуже поширеною корупцією. 

Тому асамблея закликала Україну "вжити всіх необхідних заходів для зміцнення структур, необхідних для боротьби з корупцією, зокрема за допомогою відновлення ефективного функціонування системи електронного декларування та уточнення правового статусу Національного антикорупційного бюро України". 

Асамблея також закликала Україну "утриматися від будь-яких дій, які можуть мати тривалі згубні наслідки для верховенства права і незалежності судової влади". 

Як повідомляв ІМІ, 229 випадків порушень свободи слова зафіксували експерти ІМІ в Україні протягом цього року. З них 171 випадок стосувався фізичної агресії проти журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!