ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Парламентський канал "Рада" повідомляє про блокування оновлення телетехніки

05.10.2017, 14:42
Фото - rbc.ua

Телеканал “Рада” повідомляє, що ТОВ “Комтел”, пропозиції якої не відповідають вимогам каналу, блокує модернізацію телевізійного обладнання сесійної зали Верховної Ради України. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-службу каналу.

Згідно з інформацією прес-служби, 18 серпня 2017 року державне підприємство “Парламентський телеканал “Рада” оголосило конкурс на проведення відкритих торгів із закупівлі обладнання для телерадіомовлення. Зокрема, планується провести закупівлю відеокамер, комплексу поворотних механізмів та обладнання ефірної апаратної. Апаратну планується зробити на базі PlayOut. На це передбачено 20 тис. грн.

Тендерні пропозиції надійшли від трьох компаній: ТОВ “Депс Солюшенз”, ТОВ “Віжн Хаус” та ТОВ “Комтел”. За висновками комісії, вимогам тендерної документації відповідають ТОВ “Депс солюшенз” та ТОВ “Віжн Хаус”. Зазначено, що пропозиції ТОВ “Комтел” вимогам телеканалу не відповідають за багатьма параметрами і суперечать вимогам тендерної документації.

“До прикладу, телеканал у тендерній документації заявляв про необхідність трьох плазмових екранів, натомість ТОВ “Комтел” пропонує лише два екрани. І таких прикладів з невідповідності пропозицій до потреб є чимало. Зважаючи на це, тендерний комітет пропозиції ТОВ “Комтел” відхилив відповідно до вимог пункту 4 частини першої статті 30 Закону України “Про публічні закупівлі”. Протоколи направлені до Prozorro”, – повідомив канал “Рада”.

Аукціон із проведення торгів мав відбутися 5 жовтня. Втім, як зазначає канал, 2 жовтня ТОВ “Комтел” оскаржило це рішення.

Такі дії компанії “Рада” розцінює як “спробу заблокувати проведення тендеру та зірвати закупівлю необхідного обладнання”.

Водночас, як повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт тендерних закупівель Prozorro, процедура закупівлі обладнання наразі заблокована через скаргу ТОВ “Комтел”.  Скарга зводиться до того, що телеканал “Рада” виписав тендерні умови під конкретного переможця. На тендер відгукнулися троє учасників, однак одного з них до участі не допущено, а його пропозицію відхилено (ТОВ “Комтел” - ред.).

Як зазначено в скарзі, відбулося порушення п. 3 статті 5 Закону України “Про публічні закупівлі”, а саме: “Замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників, а також п. 4 статті 22 закону, а саме тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників”. Скарга розглядатиметься Антимонопольним комітетом України у відкритому режимі, але дата розгляду наразі невідома.

Liked the article?
Help us be even more cool!