ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ПАРЄ вимагатиме звільнення Романа Сущенка

23.01.2017, 13:26

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) вимагатиме звільнення незаконно заарештованого у Москві власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, а також припинення переслідування українських журналістів на території окупованого Криму. Про це йдеться у проекті резолюції “Напади на журналістів та свобода ЗМІ в Європі”, яка буде обговорена і проголосована 24 січня, повідомляє Укрінформ.

“Будучи занепокоєною свободою ЗМІ у Російській Федерації, Асамблея закликає російське керівництво звільнити Романа Сущенка, який з 2010 року є кореспондентом Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ” у Франції та з 30 вересня 2016 року ув’язнений у Москві через обвинувачення у “шпигунстві”, - йдеться у тексті проекту резолюції, доповідачем з якої є голова української делегації в ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв.

ПАРЄ також вимагатиме від російської влади зняти обвинувачення у “сепаратизмі” та припинити переслідування українських журналістів у Криму - Анни Андрієвської, Наталії Кокоріної та Миколи Семени.

Окрім цього, у проекті документа висловлюється занепокоєння станом свободи медіа у Туреччині на тлі згортання у країні демократичних свобод у зв’язку із уведенням надзвичайного стану.

У проекті резолюції наголошується, що уряди країн-членів Ради Європи повинні активно реагувати на загрози свободи ЗМІ та напади на журналістів у рамках започаткованої у квітні 2015 року “Платформи забезпечення захисту журналізму та безпеки журналістів”.

У ПАРЄ нагадують, що, починаючи з січня 2015 року, у країнах-членах Ради Європи було вбито 16 журналістів.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

1 жовтня 2016 року Лефортовський суд Москви заарештував на два місяці громадянина України, кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві.

Захист оскаржив рішення Лефортовського суду Москви про арешт кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

15 грудня 2016 року Московський міський суд (Росія) визнав законним продовження арешту журналісту інформагентства “Укрінформ” Роману Сущенку до 30 січня 2017 року.

Фото з ZIK

Liked the article?
Help us be even more cool!