ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пані посол Німеччини: Російський наратив про евакуацію посольства з Києва – фейк

19.10.2022, 13:59
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Російські заяви про те, що начебто німецькі дипломати після масованих атак на Київ знову евакуювалися з української столиці – фейк. Про це заявила пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, передає Укрінформ.

За її словами, посольство Німеччини, так само як інші диппредставництва, працює в тому ж режимі, що й до масованих російських атак на Київ.

"Російський наратив такий, що ми вже знову втекли. Це фейк-ньюз, і ми по всіх каналах намагаємося показати, що ми тут, у Києві, і працюємо. Ми стоїмо пліч-о-пліч з українським суспільством, і я дійсно вражена тим, як спокійно, особливо кияни, переживають це все. Ми намагаємося взяти це за приклад і просто продовжувати свою роботу", – сказала Фельдгузен.

10 жовтня під час масованого ракетного обстрілу України, який вчинила Російська Федерація, постраждав візовий відділ посольства Німеччини в Києві.

Як повідомляв ІМІ, 16 вересня низка медіа поширили фейк про закриття в Україні посольства Сербії. Насправді ж дипустанова виїхала з країни ще у березні. 18 жовтня речник українського МЗС Олег Ніколенко повідомив, неправдиві вкиди про функціонування іноземних дипломатичних представництв в Україні здебільшого роблять російські джерела для того, щоб посіяти паніку.

Liked the article?
Help us be even more cool!