ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіа поширили фейк про закриття в Україні посольства Сербії, яке виїхало ще в березні

17.10.2022, 11:26
Фото – glavcom.ua
Фото – glavcom.ua

16 жовтня низка українських медіа поширила інформацію про те, що Посольство Сербії в Україні припинило роботу. 

Зокрема, Lviv.media, “Газета по-українськи”, LB.ua, “Гордон”, “Судово-юридична газета в Україні”.

“Посольство Республіки Сербія в Україні з метою захисту безпеки свого персоналу тимчасово закрите. Співробітники цього дипломатично-консульського представництва до моменту створення умов для повернення продовжують здійснювати свою роботу у місті Белград”, – переповідали вони інформацію, яка дійсно є на сайті дипустанови.

Пізніше речник Міністерства закордонних справ України ЗС Олег Ніколенко спростував цю інформацію. Він зазначив, що це Росія поширила дезінформацію про закриття посольства. А деякі українські медіа зробили з цього новину.

“Насправді сербське посольство виїхало з України на початку березня і відтоді не поверталося. Співробітники дипмісії працюють з Белграда. Всім давно відома мораль: не підхоплюйте наосліп “новини” з російських медіа. Спочатку перевіряйте в офіційних джерелах”, – зауважив Олег Ніколенко.

Додамо, що інформація про закриття посольства дійсно є на російських сайтах. Зокрема, про це повідомив сайт російського пропагандистського телеканалу “НТВ” та сайт “Известия”.

Liked the article?
Help us be even more cool!