ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Неправдиві вкиди про функціонування іноземних диппредставництв здебільшого роблять джерела РФ - МЗС

18.10.2022, 12:32
Фото - LB.ua
Фото - LB.ua
Неправдиві вкиди про функціонування іноземних дипломатичних представництв в Україні здебільшого роблять російські джерела для того, щоб посіяти паніку.
Про це повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко.
 
"Останній приклад – раптове «закриття» посольства Сербії, яке направді виїхало із Києва ще в березні. Ми постійно підтримуємо зв'язок із іноземними посольствами, які повернулися до України після 24 лютого. Наразі жодна установа - США, Великої Британії, Канади, ЄС та багато інших - не повідомляла про наміри виїхати за межі української території. Всі на місці", - наголосив речник.
 
Він зазначив, що безпекова ситуація постійно змінюється, а обов’язком кожної держави є турбота про своїх громадян за кордоном.
"Із інтенсифікацією Росією ракетних обстрілів та атак дронами-камікадзе по цивільній інфраструктурі, деякі країни поновили рекомендації для свої громадян виїхати за межі України. Аналогічно робить і Україна, коли йдеться про загрозу для українців за кордоном. Сприймаємо рекомендації Китаю та Єгипту саме як реагування на обстріли Росією Києва 10 жовтня. Маємо справу із підступним ворогом", - пояснив Олег Ніколенко.
 
Він нагадав, що тиждень тому Росія поцілила по двох дипломатичних установах в Києві, завдавши руйнувань їхнім будівлям.
 
Як повідомляв ІМІ, 16 вересня низка медіа поширили фейк прозакриттяв Україні посольства Сербії. Насправді ж дипустанова виїхала з країни ще у березні.
Liked the article?
Help us be even more cool!