ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Панченко приїхала в Донецьк незаконно – правоохоронці

30.12.2022, 11:04
Фото – скрін з YouTube-каналу Діани Панченко
Фото – скрін з YouTube-каналу Діани Панченко

Ведуча Діана Панченко не могла опинитися на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області у законний спосіб. Вона виїхала з України в серпні через один з чинних пунктів пропуску на кордоні України й більше не поверталася.

Про це пише "Детектор медіа" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

На запит "Детектора медіа" прессекретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко щодо колишньої ведучої каналів Медведчука Діани Панченко розповів:

"Ми не  маємо права розкривати дані про перетин кордону  щодо третіх осіб, оскільки, відповідно до законодавства, ці дані є персональними. Зазначу, що Державна прикордонна служба керується виключно нормами законодавства відповідно до наданих прав та повноважень. Щодо  перетину кордону: на даний момент воно здійснюється лише в тих пунктах пропуску, які функціонують, тобто на кордоні з країнами Європейського Союзу та Молдовою, окрім Придністровського сегмента. На цьому напрямку, а також на кордоні з Білоруссю та Росією пункти пропуску зачинені після повномасштабного вторгнення 24 лютого, там не здійснюються пропускні операції. Крім того, з 24 лютого зачинені контрольні пункти виїзду-виїзду, що функціонували на сході країни, оскільки це несло загрозу життю та здоров’ю громадян, які б  хотіли чи могли б перетинати лінію розмежування".  

Він нагадав, що громадяни України не можуть дістатися до окупованих територій з території Росії, оскільки це заборонено законом і є адміністративним правопорушенням, яке передбачає штраф. Також Андрій Демченко розповів, що громадянину України за будь-яких обставин не може бути заборонено повернутися додому, але прикордонна служба, за дорученням інших правоохоронних органів, може затримати людину, якщо проти неї порушено кримінальну справу та її офіційно розшукують.

У Кримінальному кодексі України також є стаття 332-1, яка передбачає від трьох до восьми років обмеження чи позбавлення волі за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповані території України з метою заподіяння шкоди інтересам держави. Джерело "Детектора медіа" стверджує, що за цією статтею кримінальні справи порушує СБУ. "Детектор медіа" звернувся по коментар до СБУ і чекає на відповідь. 

Нагадаємо, на початку грудня Діана Панченко повідомила, що поїхала до окупованого Донецька. 

Зокрема, вона оприлюднила інтерв’ю з полоненими українськими бійцями. 

22 грудня народний депутат Ярослав Юрчишин від фракції “Голос” закликав Службу безпеки України та Офіс генерального прокурора розпочати досудове розслідування щодо дій Діани Панченко, яка 15 грудня оприлюднила фільм з тимчасово окупованих Донецька та Маріуполя.

У квітні 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з рухом “Чесно” внесло перші 100 осіб до реєстру державних зрадників. Є в цьому списку і Діана Панченко. Як зазначають упорядники списку, у листопаді 2021 року Панченко заявила, що хоче поїхати до Росії і не бачить у цьому нічого поганого.

Діана Панченко – проросійська журналістка і телеведуча телеканалів NewsOne, “Перший незалежний” та “Ukrlive”. У лютому 2021 року, після запровадження санкцій проти каналів NewsOne, ZIK та “112 Україна”, перейшла на телеканал “Перший незалежний” медіахолдингу Віктора Медведчука. 

За даними руху “Чесно”, у 2020 році в одному з інтерв'ю сказала, що хотіла б спитати Путіна, чого Росія нічого не зробила для уникнення Майдану. Заявляла, що Росія – братський народ. Поширювала російську пропаганду про заборону російської мови.

У серпні 2021 року попросила Лукашенка допомогти розблокувати заборонені РНБО телеканали.

Журналіст видання “Детектор медіа” Ярослав Зубченко назвав Панченко “найгіршим медійником 2020 року” за порушення стандартів журналістики, відмову називати війну в Україні війною.

Liked the article?
Help us be even more cool!