ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Овсяннікова написала книгу та розповість в офісі "Репортерів без кордонів" про втечу з РФ

10.02.2023, 11:23
Фото – GETTY IMAGES
Фото – GETTY IMAGES

Колишня редакторка російського пропагандистського “Первого канала” Марина Овсяннікова проведе 10 лютого пресконференцію в паризькому офісі “Репортерів без кордонів”, а також випустила автобіографічну книжку, повідомляє France24 з посиланням на AFP. 

В офісі “Репортерів без кордонів” вона розповість про свою втечу з Росії з дочкою завдяки цій організації чотири місяці тому, коли вона була під домашнім арештом.

Крім того, Овсяннікова випустила автобіографічну книгу під назвою “Zwischen Gut und Böse” (“Між добром і злом. Як я нарешті виступила проти кремлівської пропаганди”). Книжка вийде 10 лютого в Німеччині, пізніше її випустять англійською та французькою мовами.

У книзі Овсяннікова описує “фабрику пропаганди” та деякі її прийоми. Зокрема, в жодному разі не можна в матеріалах критикувати Володимира Путіна. Його демонструють його як рятівника Росії. Також розповіла, що існує прихована заборона на поширення хороших новин зі США та Західної Європи: “У свідомості росіян має сформуватися образ, що всі американці підтримують ЛГБТ-рух, убивають темношкірих людей, знущаються з прийомних російських дітей”, – пише вона.

Її книга закінчується “таємною втечею з Росії, коли вона пішки перетинає російський кордон з донькою, не уточнюючи, до якої країни вона прибуває”.

Наприкінці Овсяннікова описує себе в машині в Парижі дорогою до офісу RSF, “чий внесок у наш порятунок був справді безмежним з кожного погляду”.

Водночас офіційно “Репортери” не анонсували пресконференції Овсяннікової.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2022 року Басманний суд Москви заочно заарештував колишню співробітницю російського державного Першого каналу Марину Овсяннікову, яку звинувачують у поширенні “фейків про армію”. Сама Овсяннікова виїхала з Росії і, як сказав її адвокат, “перебуває в безпеці, під захистом однієї з європейських країн”.

На початку березня 2022 року Марина Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми “Время" зайшла в студію з плакатом “Ні війні”. Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України повідомляв, що Овсяннікова активно використовується в інформаційно-психологічних операціях росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про “необхідність” зняття з рф санкцій.

Німецьке видання Die Welt у квітні найняло Овсяннікову на посаду кореспондентки, але вона пропрацювала там до липня. Українські активісти в Берліні вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити Овсяннікову.

Liked the article?
Help us be even more cool!