ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Освячував техніку окупантів: на Харківщині оголосили про підозру настоятелю храму УПЦ МП

Фото - Харківська обласна прокуратура
Фото - Харківська обласна прокуратура

Правоохоронці заочно оголосили про підозру священнику УПЦ МП у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, настоятель одного із храмів Ізюмської єпархії УПЦ МП активно підтримував дії країни-агресора.  

Наприкінці липня 2022 року в окупованому смт Дворічна Куп’янського району відбувся публічний релігійний захід з приводу "Дня Хрещення Русі", який проводили місцеві представники Української православної церкви Московського патріархату.  

"Саме там протоієрей Московського патріархату благословляв представників ЗС РФ та освячував військову автомобільну техніку окупантів. Настоятель наказав своїм поплічникам знімати на камеру "захід" для подальшого оприлюднення на проросійських медіаресурсах", - розповіли у прокуратурі.

Під час звільнення Харківщини протоієрей разом із сім’єю втік на територію РФ, де зараз він є настоятелем однієї з російських церков.

Як повідомляв ІМІ, кіберфахівці Служби безпеки викрили інформаторку ФСБ, місцеву жительку, яка коригувала ракетні атаки РФ на прифронтові території Донеччини. Вона виходила на місця ворожих обстрілів по соціальній та житловій інфраструктурі міста, щоб приховано зафіксувати їхні наслідки та підготувати відповідний "звіт" для окупантів.

Liked the article?
Help us be even more cool!