ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Служби безпеки викрили інформаторку ФСБ - корегувала вогонь по Краматорську

Фото - СБУ
Фото - СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки викрили інформаторку ФСБ, місцеву жительку, яка коригувала ракетні атаки РФ на прифронтові території Донеччини.

Про це повідомила пресслужбу СБУ.

Для цього вона збирала інформацію про дислокацію та маршрути переміщення Сил оборони біля Краматорська. Передусім вона намагалась виявити локації засобів радіоелектронної боротьби та системи протиповітряної оборони ЗСУ.

Також вона виходила на місця ворожих обстрілів по соціальній та житловій інфраструктурі міста, щоб приховано зафіксувати їхні наслідки та підготувати відповідний "звіт" для окупантів.

"Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки нових та здійснення повторних ударів по Краматорську, у тому числі із застосуванням реактивних систем залпового вогню типу "Смерч", - уточнили в СБУ. 

Там додали, що росіяни дистанційно залучили інформаторку до співпраці через її брата – бойовика окупаційних угруповань РФ на сході України.

Саме йому ворожа вона передавала по месенджеру розвіддані у вигляді текстових і голосових повідомлень, а також медіафайлів українських об’єктів.

Співробітники СБУ затримали її за місцем її проживання. Під час обшуку у помешканні затриманої знайшли ноутбук та мобільний телефон із доказами її роботи на росіян.

Liked the article?
Help us be even more cool!