ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Особисто жорстоко катував людей": ГУР про знищеного бойовика "ЛНР" Філіпоненка

Фото – пропагандистський сайт ДАН
Фото – пропагандистський сайт ДАН

Знищений під час вибуху авто "депутат Народної Ради ЛНР" від російської партії ЛДПР Михайло Філіпоненко був причетний до організації катівень на окупованих територіях Луганської області.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"Там військовополонені та цивільні заручники зазнавали нелюдських  тортур. Сам Філіпоненко особисто жорстоко катував людей", – зазначили в ГУР.

Там також розповіли, що спеціальну операцію з ліквідації Філіпоненка реалізували спільно з представниками руху опору.

Внаслідок ранкового вибуху філіпоненко загинув на місці.

Як повідомляв ІМІ, 8 листопада 2023 року у Луганську вибухнуло авто з "депутатом Народної Ради ЛНР" Михайлом Філіпоненком. Вибуховий пристрій спрацював в автомобілі, Філіпоненко отримав поранення, несумісні з життям". Його синові, пропагандисту Івану Філіпоненку, СБУ повідомила в червні 2023 року про підозру в "інформаційному супроводі" військ окупантів на території Луганської області з березня 2022 року.

На початку війни він позиціювався як "представитель пресс-центра народной милиции ЛНР", тепер – як "офицер 2 армейского корпуса ВС РФ".

Відео, які він зняв в окупованих Сватовому, Кремінній, Рубіжному, інших містах Луганщини, нав’язують викривлений пропагандою образ реальності та кремлівські наративи про "защитников Донбасса", "украинских нацистов", зазначають в СБУ.

"Руйнування загарбниками мирних населених пунктів, вбивства та терор цивільного населення, які чинить окупаційна армія, схвалюються, виправдовуються, видаються за подвиги учасників "Z-операції". Ця відеопродукція поширюється в YouTube, через прокремлівські інтернет-платформи та соцмережі, створені для пропагандистського впливу на російську аудиторію та жителів тимчасово окупованих територій", – наголосили в СБУ.

СБУ повідомила Філіпоненку про підозру за статтею "здійснення інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором, спрямованої на підтримку держави-агресора, її збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України".

Liked the article?
Help us be even more cool!