ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луганську внаслідок підриву авто загинув батько місцевого пропагандиста

Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ
Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ

У Луганську вибухнуло авто з "депутатом Народної Ради ЛНР" Михайлом Філіпоненком.

Про це повідомив підконтрольний угрупованню "ЛНР" сайт ЛИЦ із посиланням на його сина, пропагандиста Івана Філіпоненка.

"Вибуховий пристрій спрацював в автомобілі Михайла Філіпоненка, внаслідок якого депутат Народної Ради отримав поранення, несумісні з життям", сказав його син.

Михайло Філіпоненко також "колишній начальник управління Народної міліції ЛНР", був одним з тих, хто створив незаконне збройне формування "ЛНР".

Як повідомляв ІМІ, у червні 2023 року СБУ повідомила про підозру пропагандисту Івану Філіпоненку, який "інформаційно супроводжує" війська окупантів на території Луганської області з березня 2022 року.

На початку війни він позиціювався як "представитель пресс-центра народной милиции ЛНР", тепер – як "офицер 2 армейского корпуса ВС РФ".

Відео, які він зняв в окупованих Сватовому, Кремінній, Рубіжному, інших містах Луганщини, нав’язують викривлений пропагандою образ реальності та кремлівські наративи про "защитников Донбасса", "украинских нацистов", зазначають в СБУ.

"Руйнування загарбниками мирних населених пунктів, вбивства та терор цивільного населення, які чинить окупаційна армія, схвалюються, виправдовуються, видаються за подвиги учасників "Z-операції". Ця відеопродукція поширюється в YouTube, через прокремлівські інтернет-платформи та соцмережі, створені для пропагандистського впливу на російську аудиторію та жителів тимчасово окупованих територій", – наголосили в СБУ.

СБУ повідомила Філіпоненку про підозру за статтею "здійснення інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором, спрямованої на підтримку держави-агресора, її збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України".

Liked the article?
Help us be even more cool!