ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Організатори концертів у росії вносять до договорів з артистами заборону політичних заяв зі сцени

19.07.2022, 16:32
Фото – polsha24.com
Фото – polsha24.com

У росії великі концертні агенції почали вносити до контрактів з артистами пункт, який забороняє політичні заяви зі сцени. Про це повідомляє російське РБК з посиланням на представників індустрії.

Видання отримало копію договору з однією з російських груп. У контракті прописано пункт, згідно з яким виконавець “зобов'язується уникати будь-яких політичних тем під час проведення концерту” та не має права “поширювати інформацію, що не відповідає дійсності, про перебіг спеціальної військової операції в Україні будь-яким способом, включно з аудіовізуальним”.

Крім того, артист не може використовувати “державну символіку України, зокрема схожу на неї, а також іншу символіку з метою формування неправильних висновків про цілі та завдання Збройних сил РФ на території України, будь-яку дискредитацію Російської Федерації, державних органів РФ, зокрема Збройних сил РФ”.

У разі порушення цієї умови чи перенесення або скасування концерту виконавцю доведеться власним коштом компенсувати витрати на організацію заходу та протягом трьох днів сплатити штраф у розмірі 500 тис. руб., йдеться в договорі.

У договорах з деякими артистами може бути прописана заборона на політичні висловлювання не лише безпосередньо зі сцени, а й у межах промокампанії конкретного концерту чи туру, розповіло ще одне джерело. Ця заборона стосується, зокрема, соціальних мереж, інтерв'ю та спілкування з фанатами. Однак надати зразок такого контракту співрозмовник відмовився.

Великого поширення така практика набула у квітні на тлі публічних заяв низки музикантів, які не підтримали війну росії проти України. Раніше подібних пунктів у договорах не було, зазначив один зі співрозмовників видання.

Як повідомляв ІМІ, у росії є список музикантів, виступи яких заборонено в країні. Виконавці зі списку відкрито виступили проти війни росії в Україні.

19 червня Верховна Рада України заборонила публічне виконання російських пісень та їхнє використання на радіо та телебаченні. Закон передбачає створення так званого білого списку російських артистів, які засуджують агресію проти України. Цей "білий список" російських артистів формує СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!