ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховна Рада заборонила російську музику та книжки

20.06.2022, 09:00
Фото - Суспільне
Фото - Суспільне

Верховна Рада заборонила використання російських пісень на радіо і ТБ та їхнє публічне виконання. Також заборонила імпорт видавничої продукції з росії та Білорусі, видання і продаж книг авторства громадян рф в Україні та підтримала стимулювання розвитку українського книговидання та книгорозповсюдження.

Відповідні законопроекти №7273-д, №7459 та №6287 парламент ухвалив в цілому 19 червня під час засідання, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики. 

Законопроєкт №7273-д забороняє на території України, зокрема, публічне виконання, показ та демонстрацію фонограм, відеограм та музичних кліпів артистів, які є або були у будь-який період після 1991 року громадянами держави-агресора. 

Водночас заборона не застосовуватиметься на російських співаків, які засуджують агресію росії проти України. Відповідний перелік виконавців вестиме й оновлюватиме Апарат Ради національної безпеки та оборони.

Також забороняються гастролі музикантів, які є громадянами держави-агресора, крім тих, які внесені до “білого списку”.

Проєкт закону, крім іншого, передбачає збільшення до 40% частки пісень державною мовою на радіо, а також збільшення до 75% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою.

Законопроєкт №7459 забороняє імпорт видавничої продукції з росії, тимчасово окупованих нею територій України та з Білорусі, видання і продаж книг авторства громадян рф. Ця заборона не поширюватиметься на книги, видані в Україні до 1 січня 2023 року.

Законопроєкт №6287 щодо стимулювання розвитку українського книговидання і книгорозповсюдження передбачає, зокрема, виплату компенсацій на оренду приміщень українським книгарням та видачу спеціальних сертифікатів для придбання книг.

Liked the article?
Help us be even more cool!