ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Організаторка фестивалю "Русское поле" на Харківщині отримала шість років позбавлення волі

У Харкові суд призначив шість років позбавлення волі жительці Балаклії,  визнавши винною в колабораційній діяльності під час окупації міста. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 54-річна жінка добровільно погодилася обійняти посаду в окупаційній адміністрації, де працювала начальницею відділу культури. На цій посаді вона активно підтримувала російську пропаганду, організовуючи культурні заходи, які прославляли російську армію та символіку, зазначає прокуратура.

Одним з таких заходів був фестиваль “Руське поле”, який пропагував російську культуру на окупованих територіях. Також вона брала участь у святкуванні Дня прапора Росії.

Прокуратура надала суду переконливі докази того, що обвинувачена діяла свідомо й добровільно, незважаючи на її спроби виправдати свої дії примусом з боку окупантів.

Суд, узявши до уваги всі обставини справи, визнав жінку винною в співпраці з окупаційною владою та засудив її до шести років позбавлення волі. 

Крім того, їй заборонено обіймати керівні посади на території України протягом наступних 10 років. 

Як повідомляв ІМІ, СБУ затримала священника УПЦ МП, який був агентом воєнної розвідки Росії і готував удар по ешелонах Збройних сил України на Харківщині.

Liked the article?
Help us be even more cool!