ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ОПЗЖ вважає створення комісії щодо "каналів Медведчука" зачищенням незалежних медіа

18.10.2019, 13:30
Фото – picture-alliance / dpa / TASS / A. Marchenko
Фото – picture-alliance / dpa / TASS / A. Marchenko

Партія “Опозиційна платформа – За життя” вважає створення тимчасової слідчої комісії, яка має з’ясувати обставини зміни власників телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZІK “зачисткою незалежних медіа”. Про це повідомляється на сайті партії.

У партії вважають, що мета створення “ручної ТСК Зеленського-Коломойського” – “схвалити і підтвердити все, що буде озвучено в ОПУ”, і її діяльність матиме формальний характер.

Також у партії зазначають, що комісія створювалася із грубим порушенням регламентних норм і за наявності конфлікту інтересів (залучення до складу ТСК депутатів Ольги Василевської-Смаглюк та Олександра Ткаченка, які колись були співробітниками 1+1). 

“Переслідуючи демократичні, вільні медіа, які, незважаючи на тиск влади, продовжують озвучувати незалежну позицію, “Зе!Команда” намагається зачистити медіапростір в інтересах підконтрольних і лояльних до неї телеканалів. Мета Зе-влади – установлення в країні медіадиктатури в гірших традиціях 1+1", – йдеться в повідомленні.

У партії вказують, що наступ на свободу слова та плюралізм думок досяг в Україні небачених масштабів.

“Під виглядом так званого захисту національних інтересів України суспільству пропонують варіант пЗЕвдодемократіі, за якої для влади цілком прийнятні й обстріл телеканалів, і тиск на журналістів, і кримінальні справи проти медіа, що дозволяють собі говорити правду”,  – йдеться в заяві.

Партія закликає “дати оцінку діям української влади і зробити все, щоб зупинити наступ на свободу слова і думки в Україні”.

Як повідомляв ІМІ, 17 жовтня Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації. 

5 жовтня 2018 року власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став соратник Віктора Медведчука, народний депутат від Опозиційного блоку Тарас Козак.

14 грудня 2018 року телеканал “112 Україна” повідомив, що новим власником каналу став народний депутат від політичної партії “Опозиційний блок” Тарас Козак.

14 червня 2019 року стало відомо, що телеканал ZIK купив Тарас Козак. На базі своїх медіаактивів він збирається створити новий медіахолдинг “Новини”.

Liked the article?
Help us be even more cool!