ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ОПЗЖ внесла 2 млн грн застави за коментатора "каналів Медведчука" 

14.04.2021, 16:45
Фото – Telegram Віктора Чорного / Ліга
Фото – Telegram Віктора Чорного / Ліга

За коментатора підсанкційних каналів Тараса Козака Юрія Дудкіна внесли заставу в сумі 2 мільйони гривень. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу Київського апеляційного суду.

За словами речниці суду Тетяни Геведзе, заставу внесли 13 квітня.

“Гроші вже зайшли на наш депозитний рахунок”, – повідомила вона.

Раніше 14 квітня народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Андрій Лесик повідомив на своєму фейсбуці про внесення застави.

Як повідомляв ІМІ, 12 квітня Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід Юрію Дудкіну, який виступав як політичний експерт на телеканалах одного з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука, з арешту на арешт з альтернативою застави. 

25 лютого Печерський районний суд Києва арештував Дудкіна на два місяці.

24 лютого Служба безпеки України повідомила про підозру коментатору з військово-політичних питань, який з'являвся на телеканалах NewsOne, “112 Україна” та ZIK, Юрію Дудкіну. Про підозру йому повідомили за статтями про державну зраду та дискримінацію за расовими, національними, релігійними та іншими ознаками.

СБУ встановила, що за завданням кураторів Дудкін створив мережу, до якої входили кілька вебресурсів (групи в соціальних мережах, ютуб-канали) та окремі блогери, які фінансувалися з Російської Федерації. На цих ресурсах він поширював замовний контент, зокрема від своїх координаторів з російського Первого канала та агенції News Front.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!