ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру в держзраді коментатору "каналів Медведчука"

24.02.2021, 18:10
Фото – ZIK
Фото – ZIK

Служба безпеки України повідомила про підозру коментатору з військово-політичних питань, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу СБУ.

“У межах досудового розслідування слідчі СБУ встановили, що за завданням кураторів киянин створив мережу, до якої входили кілька вебресурсів (групи в соціальних мережах, ютуб-канали) та окремі блогери, які фінансувалися з Російської Федерації. На цих ресурсах пропагандист поширював замовний контент, у тому числі від своїх координаторів з російського Первого канала та агенції News Front”, – повідомляє СБУ.

Чоловіка звинуватили в “підривній діяльності в інтересах російських спецслужб”. СБУ оприлюднила запис, на якому, за їхньою версією, коментатор з військово-політичних питань Юрій Дудкін спілкується з представницею програми “Время покажет”, яка виходить на російському Першому каналі.

Про підозру йому повідомили за статтями про державну зраду та дискримінацію за расовими, національними, релігійними та іншими ознаками.

Підозрюваного, за повідомленням, затримали.

Юрій Дудкін – військово-політичний коментатор, який неодноразово з’являвся, зокрема, на телеканалах NewsOne, “112 Україна” та ZIK. 

Вранці 24 лютого він повідомив, що в нього відбувається обшук у справі за фактами державної зради. Зміст обвинувачення Дудкін наразі публічно не коментував.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

19 лютого Рада нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення щодо застосування санкцій проти низки юридичних та фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!