ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оператор DW отримав поранення російськими касетними боєприпасами на Донеччині

Фото – dw.com
Фото – dw.com

Оператор медіакомпанії Deutsche Welle (DW) Євген Шилко отримав 22 липня осколкове поранення під час обстрілу міста Дружківка Донецької області російськими касетними боєприпасами, повідомляє DW.

Знімальна група DW потрапила під російський обстріл близько 12:10, під час знімання тренувань українських військових на полігоні біля Дружківки. Під час атаки загинув один український військовий, ще кілька серйозно постраждали.

Шилка доправили до лікарні. Нині його стан стабільний. Кореспондент DW Матіас Бьолінґер і команда з безпеки, що супроводжувала знімальну групу, не постраждали. Пошкоджено автомобіль журналістів.

“Ми знімали українську армію під час тренування, аж раптом почули кілька вибухів. Ми лягли на землю, пролунало ще кілька вибухів, ми побачили, що є поранені. Пізніше українська армія підтвердила, що нас обстріляли касетними боєприпасами”, – розповів Бьолінґер.

Генеральний директор DW Петер Лімбурґ висловив глибоку повагу та вдячність репортерам, які продовжують виконувати свою роботу, висвітлюючи війну попри обстріли та загрозу життю. “Попри всі вжиті заходи безпеки та віддаленість від російського фронту робота наших колег у зоні бойових дій залишається небезпечною”, – зазначив він і побажав Шилку швидкого одужання.

Як повідомляв ІМІ, 19 липня кореспондентка ТСН Юлія Кирієнко отримала контузію в зоні бойових дій на Донеччині, де знімала матеріал про українських захисників.

Liked the article?
Help us be even more cool!