ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

OpenAI може покинути ЄС, якщо не зможе відповідати правилам щодо ШІ, – гендиректор

25.05.2023, 12:35
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Генеральний директор компанії OpenAI Сем Альтман заявив 24 травня, що виробник ChatGPT може розглянути можливість залишити Європу, якщо не зможе відповідати майбутнім нормам щодо штучного інтелекту (ШІ) в Європейському союзі, повідомляє  Reuters.

Як пише агентство, ЄС працює над проєктом, який може стати першим набором правил у всьому світі для регулювання ШІ. Згідно з проєктом, компанії, які розгортають генеративні інструменти штучного інтелекту, такі як ChatGPT, повинні будуть розкривати будь-який захищений авторським правом матеріал, який використовується для розроблення їхніх систем.

Перш ніж розглянути можливість виходу, OpenAI спробує відповідати нормам у Європі, коли вони будуть встановлені, сказав Альтман на заході в Лондоні.

“Поточний проєкт закону ЄС про штучний інтелект буде надмірним регулюванням, але ми чули, що його збираються відкликати”, – сказав він Reuters.

Парламентарі ЄС досягли спільної мови щодо законопроєкту на початку травня. Зараз його обговорюватимуть представники парламенту, ради та комісії, щоб узгодити остаточні деталі.

“Вони так багато можуть зробити, наприклад змінити визначення систем ШІ загального призначення. Є багато речей, які можна зробити”, – сказав Альтман.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня депутати Європарламенту проголосували за широкий набір правил, які стануть частиною європейського закону про штучний інтелект, включно з повною забороною майже всіх технологій розпізнавання облич для стеження за громадянами.

16 травня в OpenAI (компанія-розробник ChatGPT) запропонували уряду США надавати компаніям повноваження для розроблення потужних систем штучного інтелекту на кшталт тієї, на якій працює сам ChatGPT.

У березні бізнесмени Ілон Маск, Стів Возняк і група інших експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікували відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI. Автори листа посилаються на потенційні ризики таких розробок для суспільства й людства.

Liked the article?
Help us be even more cool!