ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Олігархом в Україні можуть визнати й іноземця – Данілов

22.07.2022, 10:02
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Олігархом в Україні можуть визнати й іноземця, якщо він відповідатиме встановленим критеріям.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє Укрінформ.

“86 осіб, громадян нашої країни, відповідають одному з чотирьох критеріїв. Для того щоб людину визнали олігархом, вона має відповідати трьом критеріям. Перший критерій ми пройшли й з’ясували, що 86 громадян нашої країни підпадають під цей критерій. Далі йдуть наступні три критерії. Як тільки ми будемо розуміти, яка буде цифра по другому критерію, ми обов’язково вас проінформуємо, і ми працюємо в такий спосіб, щоб суспільство мало інформацію”, – пояснив Данілов.

Він звернув увагу, що в процесі дії згаданого закону частина громадян уже ухвалює рішення, в який спосіб розпоряджатися власністю, щоб не потрапити до реєстру олігархів.

“Ми вітаємо такі речі, коли люди свідомо роблять такі кроки, тому що олігархічно-кланова система, яка працювала в нашій країні, вона має бути припинена. Ми за те, щоб у нас були потужні бізнесмени, щоб були люди, які займаються бізнесом, але коли поєднуються монополії, медіа, політика, бізнес – це є неприпустимі речі, це буде заважати розвитку нашого суспільства”, – наголосив секретар РНБО.

Коментуючи інформацію про указ президента щодо позбавлення деяких осіб громадянства, він зауважив, що такі документи є закритими: “Укази, що стосуються громадянства, містять персональні дані. Чи будуть опубліковані ці укази, я не можу сказати, я не працюю в Офісі президента”.

Данілов також пояснив, що позбавлення громадянства не означає, що особа уникне статусу олігарха, якщо підпадає під три з чотирьох критеріїв.

“Якщо людина діє на території нашої країни, законодавець каже, що немає значення громадянином якої країни вона є. Вона може бути не громадянином країни, але визнаним у нас олігархом. Якщо вона діє на території нашої країни й має три з чотирьох критеріїв, які записав наш законодавець. Чи може громадянин іншої країни бути зареєстрований у нас як олігарх? Так, може, якщо веде діяльність на території нашої країни”, – уточнив секретар РНБО.

Як повідомляв ІМІ, 29 червня 2022 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про створення реєстру олігархів.

20 липня Данілов повідомив, що нині під ознаки олігарха підпадають 86 осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!